Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

E-mail Αναγνώστη: Αλήθεια ή ψέματα οι Φήμες για τον κ. Λίτσα;


Εδώ και αρκετά χρόνια μένω μόνιμα στο Μήλεσι. Όπως ίσως γνωρίζετε ο προηγουμενος δημαρχος κ. Μανίκας, είχε δημιουργήσει στην πλατεία του χωριού έναν πολυχώρο, που προορίζονταν για πολιτιστικό κέντρο, για ιατρείο, αλλά διέθετε και ένα  μικρό κυλικείο 5-6 τετραγωνικών, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων που χρησιμοποιούν την πλατεία για περίπατο και αναψυχή.

Τα τελευταία 5 χρονιά επί προεδρίας του απελθέντος προέδρου κ. Λιτσα, κατασκευάστηκε μια παράνομη ψησταριά παράπλευρα του χώρου που προανέφερα και το ακίνητο παραχωρήθηκε ή ενοικιάστηκε( κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω πολλά λέγονται), σε Δημότη -ψηφοφόρο του πρώην κοινοτάρχη.

Αυτός χρησιμοποίησε όλο το χώρο, δημιουργώντας ολόκληρο κατάστημα-ψησταριά που λειτουργούσε χειμώνα- καλοκαίρι.Οι φήμες στο χωριό λένε πως δεν υπάρχει ενοικιαστήριο, αφού άλλωστε ήταν παράνομο να νοικιαστεί όλος ο χώρος, όπως επίσης και πως δεν υπάρχουν ούτε αποφάσεις, ούτε πρακτικά, ούτε παραστατικά για την κατασκευή της παράνομης κοινοτικής ψησταριάς.

Όπως επίσης οι φήμες λένε, πως ο ενοικιαστής(;),  ποτέ δεν πλήρωσε το ενοίκιο μέχρι πριν από λίγο που αποχώρησε και ενοικίασε άλλο ιδιωτικό χώρο, με αξιοσέβαστο ενοίκιο αυτή τη φορά.

Μήπως οι φήμες είναι αληθινές και στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε πολλαπλή παράβαση καθήκοντος από τον πρώην πρόεδρο;  Και ποσά χρήματα έχει ζημιωθεί η πριν κοινότητα Μαλακάσας από μια τέτοια χαριστική ενεργεία, που μονό σκοπό βεβαία είχε την εξυπηρέτηση της εκλογικής πελατείας του πρώην κοινοτάρχη;

Ακόμα οι φήμες ομιλούν και για μια άλλη επιχείρηση που λειτουργούσε στην περιοχή της Μαλακάσας.

Μιλάμε για την εταιρεία UNIKA που ασχολούνταν με την παραγωγή και εμπορία ξυλείας, αλλά όπως λένε οι φήμες και με τον ΕΜΠΟΤΙΣΜΟ ΞΥΛΕΙΑΣ επί τόπου, πράγμα που όπως ξέρετε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ από τους νομούς και είναι πράξη ιδιαιτέρα επικίνδυνη για την υγειά των κατοίκων της περιοχής.

Πολλά ακούγονται λοιπόν στη Μαλακάσα, για τις σχέσεις του πρώην κοινοτάρχη με την εν λόγω επιχείρηση, και για το γεγονός πως φέρεται να οφείλει ένα πολύ μεγάλο ποσό από Κοινοτικά τέλη. Παρόλα αυτά ο κ. Λιτσας, προεβει σε αγορες ξυλειας απο την εταιρεια, λιγες μολις ωρες πριν αποχωρησει (Δεκέμβριος 2011).

Ακομα οι φημες λένε, πως κάτω απο την εταιρεια υπάρχουν υπόγειες δεξαμενές που περισυνέλλεγαν τα απόβλητα του ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΥ, αποτελώντας έτσι βραδυφλεγή βόμβα για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας.

Αυτά τα δυο θέματα απασχολούν πολύ κόσμο, και με λύπη μου βλέπω πως η νέα Δημοτική αρχή δεν έχει κάνει κινήσεις διερεύνησης και αποκάλυψης του τι είναι αλήθεια και τι ψέματα.

Θα ήθελα να προχωρήσετε στην δημοσίευση της επιστολής μου και ελπίζω με αυτό τον τρόπο να αφυπνίσω και να προβληματίσω εκείνους που έχουν πάρει τις τύχες του Δήμου στα χεριά τους, γιατί δεν μπορεί να πλανιόνται τέτοιες Φημες και να μην διευκρινίζεται η πραγματικότητα.

Σας ευχαριστώ
Ένας μόνιμος κάτοικος Μηλεσίου  

3 σχόλια:

  1. Δε ξερω αμα πληρωνε ενοικιο ο μηλεσαιος καντιναρχης, αλλα ειχε κατι σουβλακια παιδια, μουρλια. Η κορη του ηταν ολίγων απο Βασιλειάδου, αλλα δεν ειχαμε και πολλες απαιτήσεις για αυτα που πληρωναμε. Κριμα που εκλεισε αυτο το παραδοσιακο καλαμοσουβλατζιδικο, με το αξαιρετικο σερβισ και την αψογη φιλοξενια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως υπερβαλετε και λέτε ανακρίβειες.
    Ο Κωστάκης είναι βράχος ηθικής και άνθρωπος των διαδικασιών και της αξιοκρατείας.
    Διαφανής σαν το κρύο νεράκι του ρυακιού.
    Κάτω τα χέρια από το Κωστάκη,τον αδάμαντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΛΙΤΣΑ ΡΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ;Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ UNICA ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή